Dal čtyři góly, ale na zlato nedosáhl. Nejlepším hráčem MS zvolen Messi

Zlatý míč pro nejužitečnějšího fotbalistu mistrovství světa v Brazílii získal Lionel Messi, který s kapitánskou páskou dovedl Argentinu ke stříbru. Útočník Barcelony obdržel nejvíc hlasů od akreditovaných novinářů, kteří vybírali z desítky hráčů nominovaných do ankety technickou komisí FIFA.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi Argentinu k titulu na mistrovství světa nedotáhl

Lionel Messi Argentinu k titulu na mistrovství světa nedotáhl | Zdroj: ČTK

Messimu se dařilo hlavně v základní skupině, čtyřmi góly zařídil výhry 2:1 nad Bosnou, 1:0 nad Íránem a 3:2 nad Nigérií. Ve vyřazovacích bojích se trefil jen při semifinálovém penaltovém rozstřelu s Nizozemskem.

Sedmadvacetiletému útočníkovi dali novináři přednost i před Jamesem Rodríguezem z Kolumbie, který si odnesl alespoň Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce šampionátu. Talent z Monaka nastřílel celkem šest gólů.

Mistry světa Němce v individuálních oceněních zastupuje Manuel Neuer, jež byl vyhlášen nejlepším brankářem. Nejlepším mladým hráčem byl zvolen Francouz Paul Pogba, cenu fair play si odnesla Kolumbie.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme