Soud poslal do vazby dva mladíky, kteří v Ostravě napadli zpěváka Hrůzu

Dva mladíci, kteří ve čtvrtek na Stodolní ulici v Ostravě napadli zpěváka Michala Hrůzu zůstanou, ve vazbě. Noc strávili v cele předběžného zadržení, dnes odpoledne o uvalení vazby rozhodl ostravský městský soud. Hrůza utrpěl při rvačce vážné zranění, kvůli krvácení do mozku se musel podrobit operaci. Jeho stav je stabilizovaný, ale stále vážný.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Hrůza

Michal Hrůza | Foto: Anna Duchková | Zdroj: Český rozhlas

Soudkyně oba mladíky ve věku 18 a 19 let poslala do vazby ze dvou důvodů - aby neutekli a neovlivňovali svědky.

Oba odcházeli z budovy soudu mlčky, měli pouta na rukou a sklopené hlavy. Jeden si obličej zakrýval listinami.

Obhájce jednoho z nich pouze stručně řekl, že jeho klient je z celého incidentu velmi zdrcený.

Přehrát

00:00 / 00:00

O rozhodnutí vazebního soudu informoval z místa reportérka Andrea Čánová

Ani jeden z mužů se ale k činu nepřiznal. „Oba si podali (proti usnesení soudu, pozn. red.) stížnost,“ uvedl mluvčí soudu Lukáš Delong

Hrůza byl napaden po středečním koncertě na Festivalu v ulicích.

Po vystoupení navštívil s přáteli Stodolní ulici, kde se v nočních hodinách dostal do konfliktu pravděpodobně se zadrženými mladíky.

Dva muži se na ulici prali a zpěvák se rozhodl rvačku řešit, chtěl přivolat policejní hlídku. „Zachoval se jako slušný občan a dopadl, jak dopadl,“ řekl doslova státní zástupce Michal Togner.

Útočníci chtěli Hrůzovi v přivolání policie zabránit. „Prostě ho zlikvidovali,“ dodal Togner. Neměli žádnou zbraň, bili ho pěstmi a kopali do něj.

Zpěvák po napadení zůstal v bezvědomí, utrpěl krvácení do mozku a podrobil se operaci. Nemocnice na přání rodiny nechce jeho zdravotní stav komentovat. Je prý vážný, ale stabilizovaný.

Místo v ostravské Stodolní ulici, kde zřejmě zůstal zpěvák Michal Hrůza po potyčce ležet | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme