Nejvyšší soud zamítl stížnost ministryně Válkové v případu miliardáře Tykače

Vrchní soud v Praze rozhodl správně, když odmítl zajistit majetek miliardáře Pavla Tykače. Takový verdikt dnes vynesl Nejvyšší soud v Brně, který tak odmítl stížnost ministryně spravedlnosti Heleny Válkové nominované hnutím ANO. Rozhodnutí je důležité pro přístup soudů v souvisejících řízeních.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejvyšší soud České republiky

Nejvyšší soud České republiky | Foto: Tomáš Adamec

Se stížností se Válková na Nejvyšší soud obrátila v březnu. Soud podle ní nezohlednil nový důkaz, který měl Tykače usvědčit, že odváděl peníze z investičních CS fondů. Podle Nejvyššího soudu ale Vrchní soud v Praze postupoval správně.

„Nejvyšší soud se neztotožnil s jejím názorem, že by se vrchní soud špatně vypořádal se všemi námitkami a že by postupoval v rozporu s trestním právem,“ potvrdil Petr Knötig, mluvčí Nejvyššího soudu.

Policie zabavila vloni Tykačovi nemovitosti a bankovní účty za více než 100 milionů korun. Podnikatel se proto obrátil na vrchní soud, který rozhodnutí o zabavení majetku zrušil pro nedostatek důkazů.

kap, Tereza Kadrnožková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme