Učitel, který údajně zastřelil svou studentku a jejího dědečka, půjde před soud

Krajský soud v Ostravě dnes začne objasňovat střelbu z loňského listopadu v beskydské obci Raškovice. Z dvojnásobné vraždy je obžalovaný učitel z frýdecko-místecké střední školy. Legálně držené zbraně měl namířit na svou sedmnáctiletou studentku a její prarodiče. Za útok, který přežila jen babička, mu hrozí až výjimečný trest.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Válka, zbraň

Válka, zbraň | Foto: Fotobanka RGBStock

Studentka a nový učitel se podle obžaloby sblížili loni na začátku školního roku. Když se středoškolačka o pár týdnů později snažila kontakt omezit, chtěl se jí pomstít.

Do Raškovic přijel taxíkem a do rodinného domu se dostal rozbitým oknem. Zbraň namířil nejdříve na 74letého dědečka.

„V době útoku měl tři krátké střelné zbraně, všechny použil. Jednu pistoli měl ještě v době zadržení zásahovou jednotkou poblíž obce Raškovice. V té zbrani byly ještě dva aktivní náboje,“ shrnul útok šéf moravskoslezských kriminalistů Tomáš Kužel.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Raškovicích na místě vraždy byla Jana Jeckelová

Kriminalisté u obviněného učitele doma v Petřvaldu na Novojičínsku následně našli celý arzenál zbraní. Byla mezi nimi i opakovací brokovnice a šest tisíc nábojů. Na vše měl povolení.

„Ta holka byla strašně milá, já jsem s ní vycházela moc hezky,“ vzpomínala na oběť sousedka Monika. Podobně jako další obyvatelé tehdy těsně po tragédii uvízla před červenobílými páskami, kterými vyšetřovatelé obec ohradili.

Za vraždu dvou lidí hrozí pachateli minimálně dvacet let za mřížemi.

Jana Jeckelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme