Prostějovská cestovní kancelář Hellas vyhlásila úpadek. Letos je třetí

Prostějovská cestovní kancelář Hellas - nejen Řecko vyhlásila úpadek. Je třetí zkrachovalou cestovní kanceláří v letošní turistické sezoně. Informaci portálu Invia.cz potvrdila pojišťovna Generali, u které je kancelář pojištěna proti úpadku. Podle pojišťovny má společnost v Řecku 120 klientů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cestovní kancelář Hellas je letos třetí zkrachovalou CK v zemi (ilustrační foto)

Cestovní kancelář Hellas je letos třetí zkrachovalou CK v zemi (ilustrační foto) | Foto: Matěj Skalický | Zdroj: Český rozhlas

Prvních devět turistů by se letecky mělo vrátit dnes. Další klienty nyní kontaktuje asistenční služba.

Klientů, kteří si zájezd koupili a ještě neodjeli, by podle mluvčího Asociace cestovních kanceláří Jana Papeže mělo být kolem 200.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tématu se ve Stalo se dnes věnovali mluvčí Asociace cestovních kanceláří Jan Papež a náměstek ministryně pro místní rozvoj Jiří Houdek

Cestovní kancelář je s Generali v kontaktu. Pojišťovna uvedla, že podle informací CK by měl být pojistný limit dostatečný.

Internetové stránky cestovní kanceláře Hellas - nejen Řecko jsou nadále v provozu. Kancelář se specializovala na pobytové zájezdy do Řecka, Bulharska a poznávací zájezdy po Evropě.

„Když se podíváte na jejich stránky, zjistíte, že mají tří společnosti s ručením omezeným, což samo o sobě je hodně zvláštní. Přitom pojištěná je jenom Hellas - nejen Řecko. Stránky dál fungují, jako kdyby to měla být Hellas Tour. Celé je to divné,“ říká Jan Papež.

Podle portálu Invia.cz majitelka cestovní kanceláře dříve provozovala CK Hellas Tour, která ukončila svou činnost v roce 2012.

ČTK, msk, Daniel Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme