Veřejné hodiny v Jihlavě často ukazují špatný čas. Mělo by se to ale změnit

Seřídit si čas podle veřejných hodin je v Jihlavě čiré bláznovství. Často nejen, že nejdou na minutu přesně, ale dokonce se čas rozchází v celých desítkách minut až hodinách. Například na největším jihlavském sídlišti Březinky nejdou už několik dní. A to na zastávce autobusu, kde stojí přímo u časového rozpisu linek MHD.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skutečný čas a čas na veřejných hodinách v Jihlavě

Skutečný čas a čas na veřejných hodinách v Jihlavě | Foto: Olga Štrejbarová

Jsme na největším jihlavském sídlišti. Desetitisícových Březinkách. Hodiny, které stojí přímo uprostřed zastávek, už několik dní nejdou. Což je právě na zastávce docela problém.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kolik je kde v Jihlavě hodin, zjišťovala redaktorka Olga Štrejbarová

„Pořád nejdou. Byli tady nějací lidé, kteří je opravovali. Tak šly asi týden, ale už zas nejdou,“ potvrzuje mladší žena, která stojí na zastávce. „Nejdou vůbec. Když je někdo neopravuje, nenatahuje, tak k čemu tady vůbec jsou,“ doplňuje další žena.

Hodiny se podle místního prodavače pokazily při velkém výpadku proudu v noci. „Zhasla celá ulice. Do výpadku proudu šly normálně. Já tady ve čtyři čekám na pekaře. Od té doby jsou rozhozený,“ říká.

Ještě letos by se měly opravit

Skutečný čas a čas na veřejných hodinách v Jihlavě | Foto: Olga Štrejbarová

Řidiče trolejbusu linky C ale rozbité hodiny nezaskočí. „Ale důležité to je pro cestující,“ doplňuje.

Oba jsme si všimli špatného času na velkých bílých otočných hodinách také na zastávce pod domem kultury. Ty ale v těchto dnech zmizely. Důvod - oprava. Tedy repas, který čeká všechny veřejné hodiny v Jihlavě, potažmo České republice.

Ručičky na veřejných jihlavských hodinách by měly být správně na každém z ciferníků během tohoto roku. Alespoň to slibuje firma, která se o ně stará.

Veřejnosti dokonce nabízí na svých webových stránkách rodný list každého z ciferníku v Česku a na Slovensku a také číslo, kam v případě poruchy volat. To by mělo být také u každých z hodin na štítku nálepky.

Skutečný čas a čas na veřejných hodinách v Jihlavě | Foto: Olga Štrejbarová

Olga Štrejbarová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme