Stovky lidí mířící do práce na Dukovany narazí v Třebíči na uzavírku

Hlavní dopravní tepna Třebíče je uzavřená. Cesta do práce se zkomplikuje stovkám lidí mířícím ráno k Jaderné elektrárně Dukovany. Úplná uzavírka potrvá celý měsíc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Problémový přejezd na výpadovku z Třebíče na Jihlavu, hlavní silnice 1/23

Problémový přejezd na výpadovku z Třebíče na Jihlavu, hlavní silnice 1/23 | Foto: Michal Malý | Zdroj: Český rozhlas

„Oficiálně objízdná trasa pro nákladní vozy povede po silnici I/23 do Vladislavi a poté nahoru přes Číměř po silnici II/351 zpátky do Třebíče,“ vysvětluje šéf odboru dopravy Aleš Kratina.

Třebíč ochromí několik uzavírek najednou.

Částečně je uzavřena Hrotovická ulice. V plánu je i uzavírka ulice Nádražní. Tím bude prakticky ochromená doprava do centra Třebíče z jižní strany.

O tom jak je Hrotovická ulice důležitá pro provoz ve městě se řidiči mohli přesvědčit už předloni.

Stačilo, aby tam stavbaři kvůli částečným opravám a stavbě ostrůvku omezili provoz a v ten moment se vytvořily dlouhé kolny, které zcela zacpaly příjezdy do města.

Doprava v Třebíči tehdy naprosto zkolabovala. Kromě Hrotovické ulice bude ale letos od září navíc uzavřená ještě i ulice Nádražní, což je v podstatě jediná možná alternativa, jak se dostat na jižní stranu Třebíče.

Dopravní peklo v Třebíči

Řidiči mířící na Dukovany nebo Znojmo pojedou objížďkou přes Vladislav a Číměř. Pro místní bude připravená alternativní objížďka kolem divadla a nahoru přes čtvrť Horka-Domky.

Ředitelství silnic a dálnic bude opravovat také ulici Sportovní, která vede podél třebíčské nemocnice, doposud tam jen stavbaři předělávali křižovatku v souvislosti se stavbou dopravního terminálu, ale teď dojde i na pokládku nového asfaltu.

Zatímco na ulici Sportovní bude střídavý provoz, nadjezdové rampy, které tuto ulici propojují právě s Hrotovickou, budou muset stavbaři při pokládce asfaltu na čas uzavřít úplně.

Úplné uzavření silnice potrvá celý měsíc.


View Larger Map

Michal Malý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme