Razantní řešení dluhů. Stát zabavil některým prodejcům tržby přímo u jejich stánků na Colours

Za svůj dluh na dani zaplatili podnikatelé - stánkaři rovnou na hudebním festivalu Colours of Ostrava. Finanční správa spolu s celníky vyrazila do Dolních Vítkovic a peníze si od dlužníků brala rovnou z pokladny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dobový stánek se šperky

Dobový stánek se šperky | Foto: Michal Trnka

„Kontrolovány byly čtyři osoby, současně u jedné z těchto osob běžela kontrolně exekuční akce přímo na její stálé provozovně. Přímo na Colours of Ostrava v jediném okamžiku bylo zajištěno zhruba 50 tisíc korun,“ řekla mluvčí Finančního úřadu pro Moravskoslezský kraj Petra Homolová.

Finanční správa se na festivalu Colours of Ostrava zaměřila hlavně na prodejce, kteří dluží finančnímu úřadu částku mezi 80 tisíci až půl milionem. Takovým stánkařům finanční správa zabavovala utržené peníze z festivalu rovnou na místě. Většinou šlo o částky okolo 10 tisíc korun.

Podle Homolové je ale důležitější než samotná zabavená částka signál, který Finanční správa dlužníkům vyslala. Tedy ten, že si pro dlužné peníze klidně dojdou na jakékoliv místo. A nezastaví je v tomto případě ani sledovaný festival Colours of Ostrava.

Zabavené peníze finanční správa použije je na úhradu daňových nedoplatků dlužníků. Podle mluvčí Finančního úřadu pro Moravskoslezský kraj Petry Homolové rozhodně nejde o výjimečný postup.

Pokud se dlužník vyhýbá placení daní, dlouhodobě nekomunikuje nebo na účtech nemá peníze, nezbývá finanční správě nic jiného než si pro ně dojít rovnou do pokladny dlužníka. Většinou tak pracovníci finančního správy chodí na místa, kde je velký stánkový prodej a hodně lidí.

Barbora Kladivová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme