Dalšími soupeři Hadamczikovy družiny budou silní Rusové

Soupeřem české hokejové reprezentace ve čtvrtfinále mistrovství světa bude Rusko. Domácí tým vyhrál nad obhájci titulu ze Švédska 4:2 a opanoval svou osmifinálovou skupinu bez ztráty bodu. Kanada si v zámořském derby poradila se Spojenými státy 6:3 a ve čtvrtfinále narazí na Švýcarsko. Švédové pak vyzvou Slováky a Finové Američany. Zápas českého týmu je podle předběžného programu naplánován na středu odpoledne se začátkem ve 14:15, o přesném časovém programu má ale rozhodnout až v úterý direktoriát turnaje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS v hokeji 2007

MS v hokeji 2007 | Foto: IHWC 2007

Rusové jako jediný tým na turnaji ještě neztratili ani bod. S mistry světa se vypořádali i bez distancovaného Ovečkina, i když Švédové začali lépe a při přesilovce šli do vedení. Rusy inkasovaná branka nabudila, Kovalčukův gól ještě rozhodčí neuznal kvůli faulu na brankáře Ersberga, ale Morozov ještě před přestávkou vyrovnal z trestného střílení. Výsledek otočil Grebeškov, ale Švédsko nesložilo zbraně a chvilku před druhou pauzou našel Backström zpoza branky Steena, jenž byl sice faulován, ale přesto dokázal v pádu usměrnit puk mezi Jeremenkovy betony. Do závěrečné třetiny tak šly oba týmy s vyrovnanými šancemi, ale jen do 50. minuty, kdy napřáhl mezi kruhy nehlídaný Malkin a domácí znovu vedli. Jejich vítězství pak potvrdil druhou brankou v utkání kanonýr Morozov.

Švédsko - Rusko 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 9. Thörnberg (J. Jönsson, Martensson), 39. Steen (Bäckström, Martensson) - 18. Morozov z tr. střílení, 24. Grebeškov (Malkin, Charitonov), 50. Malkin (Markov, Frolov), 57. Morozov (Zinovjev).
Rozhodčí: Pellerin - Losier (oba Kan.), Mášik (SR). Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0.
Diváci: 14.000.

Průběh zámořského derby výrazně ovlivnily dvě okolnosti: trenér USA Sullivan experimentoval se sestavou a Kanaďané skórovali už po osmi sekundách hry. Od modré čáry vypálil při první akci McClement a Grahame nestihl zareagovat. Když za dvě minuty zvýšil v přesilovce Cammaleri, vypadalo to, že Američané rezignovali. Hrálo se takřka výhradně před brankou Spojených států, přičemž definitivně rozhodli o vítězi utkání dvěma slepenými góly během půlminuty Lombardi a opět Cammaleri. Stastny sice v polovině zapasu ještě snížil, ale čtyřbrankový náskok vrátil Kanadě opět Lombardi, který stihl do konce utkání završit ještě hattrick.

Kanada - USA 6:3 (4:0, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. McClement (Commodore, Mayers), 3. Cammaleri (E. Staal, Phaneuf), 13. Lombardi (Nash), 14. Cammaleri (E. Staal, Hamhuis), 36. Lombardi (Doan), 52. Lombardi (Doan) - 30. P. Stastny (E. Johnson, Backes), 38. Stempniak (E. Johnson), 54. P. Stastny (Stempniak, Green).
Rozhodčí: Minář (ČR) - Orkirko (Rus.), Wehrli (Švýc.). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0.
Diváci: 5500.

První výhru v osmifinálové skupině E si připsali Dánové. V zápase, který již nemohl změnit složení postupující čtveřice, porazili Itálii 5:2 a přeskočili svého soupeře v tabulce. Ve skupině F Německo porazilo v gólové přestřelce Bělorusko 6:5. Postup tak přemožitelům Hadamczikova výběru unikl o pouhý bod, který český tým vybojoval v nedělním souboji s Kanadou. Hokejisté Rakouska porazili v závěrečném kole skupiny o udržení Ukrajinu 8:4, ale k záchraně jim to nestačilo. V souběžně hraném utkání totiž Norsko předčilo 7:4 již zachráněné Lotyšsko. Rakušané a Ukrajinci tak sestoupili, oba týmy na příštím šampionátu v Kanadě nahradí Slovinsko s Francií. Rakouský neúspěch stál místo reprezentačního trenéra Jima Boniho, jenž by dostal novou smlouvu jen v případě udržení mezi elitou. Rakušany čeká stejně jako loni boj v první divizi, kde se ve skupině A utkají s Polskem, Kazachstánem, Velkou Británií, Nizozemskem a Koreou. Ukrajince čeká v "béčku" Maďarsko, Japonsko, Estonsko, Litva a Chorvatsko.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme