Fotbalistům Mladé Boleslavi se přesun do Kazachstánu protáhl. K odvetě cestovali patnáct hodin

Ani fotbalistům Mladé Boleslavi se nevyhnuly problémy s přesunem k venkovnímu utkání 2. předkola Evropské ligy. Výprava středočeského klubu strávila na cestě k odvetě v Šymkentu skoro 15 hodin, protože dvě a půl hodiny čekala v ázerbájdžánské metropoli Baku na povolení ke vstupu do kazašského vzdušného prostoru. Velké komplikace na cestě do jiné postsovětské republiky Arménie k zápasu proti Pjuniku Jerevan před týdnem zažil Jablonec.

Šymkent Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Mladé Boleslavi Nikolaj Komličenko

Útočník Mladé Boleslavi Nikolaj Komličenko | Foto: Ondřej Bičiště / MAFRA | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Tým Mladé Boleslavi odletěl z Prahy na 4200 kilometrů dlouhou cestu v úterý před desátou hodinou večer. Jelikož středočeský celek zvolil malý stroj, měl v plánu dvě zastávky na dotankování paliva.

Když to na vás hřišti peče, je to složitější, řekl boleslavský Matějovský po remíze s Ordobasy

Číst článek

První mezipřistání v Bukurešti se obešlo bez problémů, v Baku ale výprava strávila tři hodiny. Kazachstánské úřady totiž otálely s povolením přeletu nad jejich územím.

„Zaplaťpánbůh, že jsme tady,“ citoval server iSport.cz prezidenta středočeského klubu Josefa Dufka po příletu. Do hotelu v Šymkentu tým dorazil ve 13 hodin tamního času, tedy v 9 dopoledne SELČ. „Cesta byla nesmírně náročná, ale plány nám to nezměnilo. Soustředíme se jen na fotbal,“ prohlásil pro klubový web trenér Jozef Weber.

Mladoboleslavští byli na případné komplikace připraveni, v živé paměti měli, jaké problémy s dopravou potkaly před týdnem Jablonec. Původní ranní let při jeho cestě do Arménie byl kvůli několikahodinovému zpoždění stroje zrušen. Náhradní dopravce nedostal povolení k přeletu přes východní Evropu a Severočeši odcestovali až večer se zpožděním 12 hodin vládním speciálem.

„Hráče jsem upozorňoval, že se to může stát, aby nebrblali. Může se posunout let, to k tomu patří, není třeba z toho dělat nějakou vědu,“ řekl ČTK a deníku Sport před odletem mladoboleslavský trenér Jozef Weber.

Zápas v Šymkentu, kde je o čtyři hodiny více, se hraje ve čtvrtek od 16.00 SELČ. Mladá Boleslav v úvodním domácím duelu před týdnem remizovala 1:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme