Hokejista Roman Červenka mění působiště ve švýcarské lize. Nově bude hájit barvy Rapperswilu

Český hokejový útočník Roman Červenka se ve švýcarské lize stěhuje z Curychu do klubu Rapperswil-Jona Lakers. V novém působišti uzavřel třiatřicetiletý mistr světa z Německa z roku 2010 roční smlouvu. Uvedly to internetové stránky Rapperwilu.

Rapperswil/Švýcarsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Červenka

Roman Červenka | Zdroj: ČTK

Červenka působí ve švýcarské NLA už tři roky. Po dvou sezonách ve Fribourgu zamířil loni do Curychu. V uplynulé sezoně sehrál vinou zdravotních problémů jen 26 zápasů včetně play-out a připsal si 24 bodů za šest branek a 18 asistencí. Nejprve měl problémy s plicní embolií, poté s kyčlí a se zády.

Hokejista Červenka se léčí s plicní embolií, na ledě se nepředstaví minimálně deset týdnů

Číst článek

„Získali jsme zkušeného centra do přesilových her. Věříme, že nám jeho ofenzivní kvality pomohou vyhrávat zápasy. Roman prošel všemi fyzickými i zdravotními testy a je ve skvělé kondici, takže může hrát na nejvyšší úrovni ještě řadu let,“ řekl klubovému webu sportovní manažer Lakers Janick Steinmann.

Ve švýcarské lize má Červenka na kontě 117 zápasů a 131 bodů za 40 gólů a 91 přihrávek. Do Švýcarska přišel odchovanec Slavie, který hrál i za Omsk, Lva Praha a Petrohrad v KHL a za Calgary v NHL, po roce stráveném v Chomutově.

V KHL se stal v sezoně 2010/11 v dresu Omsku nejlepším střelcem a před čtyřmi roky získal s Petrohradem Gagarinův pohár. Celkem v soutěži zaznamenal v 282 utkáních 231 bodů za 106 branek a 125 asistencí. V NHL ve zkráceném ročníku 2012/13 stihl 39 duelů a 17 bodů (9+8).

Účastník osmi mistrovství světa, dvou olympiád a Světového poháru v roce 2016 v Torontu má i bronz ze světového šampionátu v roce 2011 na Slovensku. „Je to příkladný profesionál, který prokázal své kvality v různých ligách na světě. Celý klub bude z jeho příchodu profitovat,“ dodal Steinmann.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme