Jiří Jarošík opouští pražskou Spartu, odchází do Ruska

Fotbalista Jiří Jarošík opouští pražskou Spartu. Hráč českého vicemistra odchází na pět let do klubu ruské ligy CSKA Moskva. O záložníka měly zájem i týmy z německé Bundesligy a anglické Premiere League. Podle ruských médií se přestupová suma bude pohybovat v rozmezí 4 až 5 miliónů eur, v přepočtu mezi 120 až 150 milióny korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha | Foto: Jan Rosenauer

Podle sportovního manažera Viktora Koláře rozhodly o odchodu do Ruska podmínky, které CSKA Moskva nabídl: "Byly to podmínky nejlepší - důvěra trenéra Valerije Gazajeva, který je v současnosti koučem reprezentace, dále i to, že Jiří bude největší hvězdou ruské ligy a půjde také o největší přestup v historii tamější ligy." O konkrétní přestupové částce nechtěl Kolář hovořit, podle něj teď už záleží na představitelích klubů, na čem se dohodnou: "Záleží pak na nich, jestli sumu zveřejní."

Vůbec největší zájem měly o Jiřího Jarošíka anglický Leeds United a ruský Spartak Moskva. Jenže CSKA byl jediným klubem, který byl schopen zaplatit navrženou částku. CSKA si buduje pozici nejmocnějšího klubu třeba i tak, že od roku 2004 bude klub svá utkání hrát na supermoderním stadiónu s výsuvnou střechou, s jehož výstavbou nedávno začal. O přestupu záložníka, který začínal s fotbalem v severočeském Chuděrově a na svém kontě má 141 ligových a 16 reprezentačních zápasů, se spekulovalo už od závěru podzimní části ligy.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme