Vítěze Gira Carapaze možná nepustí na Vueltu zraněné rameno. Tým se rozhodne do pátku

Letošní vítěz Gira d'Italia Richard Carapaz přišel po pádu na nedělním kritériu v Nizozemsku o plánovaný start na Vueltě. Ekvádorský cyklista si poranil pravé rameno a dva dny před startem třetí Grand Tour sezony ho tým Movistar ze závodu stáhl.

Madrid (Aktualizováno: 18:50 22. 8. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letošní vítěz Gira d'Italia Richard Carapaz

Letošní vítěz Gira d'Italia Richard Carapaz | Foto: Daniel Tapia | Zdroj: Reuters

„Rozhodnutí o jeho účasti v závodě padne po dalších vyšetřeních později ve čtvrtek nebo v pátek,“ napsali zástupci stáje na twitteru ve čtvrtek dopoledne. Odpoledne pak Movistar oznámil, že se Vuelty nezúčastní.

Carapaz si při pádu nic nezlomil, ale silně si pohmoždil rameno a utrpěl ještě několik dalších poranění.

Šestadvacetiletý Carapaz měl na Vueltě, která startuje v sobotu 24. srpna, vytvořit silný tým s bývalými šampiony Nairem Quintanou a Alejandrem Valverdem. Jeho ztráta by byla pro Movistar citelným oslabením. V osmičlenné sestavě Movistaru ho nahradí Španěl José Joaquín Rojas.

#LaVuelta19: @Richard Carapaz M's appearance in the race has been put in doubt by a crash last Sunday, which caused him a contusion to his right shoulder and several other bruises. A decision on his participation in the event will be taken, after pertinent assessments, on Thu / Fri https://t.co/udJ

10:40 – 22. 08. 2019

25 64

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme