Podnikatel Krejčíř propuštěn na kauci

Uprchlý podnikatel Radovan Krejčíř je volný. Soud v Johannesburgu krátce po poledni přijal jeho kauci ve výši tří milionů korun. Elektronický náramek s čipem - jako pojistku proti útěku - Krejčíř nakonec nosit nebude. Musí jen odevzdat svůj pas. Krejčíř v jižní Africe teď bude čekat na rozhodnutí o tom, zda ho úřady vydají ke stíhání do České republiky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radovan Krejčíř u jihoafrického soudu

Radovan Krejčíř u jihoafrického soudu | Zdroj: ČTK

To může podle dostupných informací trvat i několik let. U dnešního vynesení rozsudku byl i reportér televize Nova Jiří Hynek. Jak Radiožurnálu potvrdil, soudce svoje dnešní rozhodnutí zdůvodňoval velmi podrobně a poměrně dlouho.

"Řekl, že ho nepříliš přesvědčila Česká republika, protože kauzy Radovana Krejčíře se v České republice táhnou, jedna z prvních je neuzavřená už z roku 1997. O tom přesně soudce mluvil. Řekl dále, že ho ani nepřesvědčil jeden český svědek, měl tím patrně na mysli českého policistu Jiřího Nováka, který vypovídal o vyšetřování Krejčířových kauz," uvedl pro Radiožurnál Jiří Hynek z TV Nova.

Krejčíře zadržela policie v Johannesburgu na žádost České republiky už 21. dubna. Přes Madagaskar tam na falešný cestovní doklad přiletěl ze Seychelských ostrovů, kde dosud žil. V Česku je stíhán za řadu majetkových trestných činů i za některé činy násilné.

Milan Kopp, Vít Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme