Deutsche Bank musí na pokutách zaplatit stamiliony dolarů. Prala špinavé peníze z Ruska

Regulátoři ve Spojených státech a Británii vyměřili německé bankovní jedničce Deutsche Bank pokuty v hodnotě zhruba 630 milionů dolarů (16 miliard Kč) kvůli praní špinavých peněz z Ruska. Informuje o tom server BBC.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Deutsche Bank

Deutsche Bank | Foto: flickr.com, Elliott Brown, CC BY 2.0

Klienti Deutsche Bank podle regulátorů v letech 2011 až 2015 nezákonně převedli z Ruska kolem deseti miliard dolarů pomocí akcií, které nakupovali a prodávali prostřednictvím poboček banky v Moskvě, New Yorku a Londýně.

Regulátoři tvrdí, že Deutsche Bank nevyužila „řady příležitostí" k odhalení, vyšetření a zastavení těchto praktik. Banka uvedla, že s regulátory spolupracuje a že si dala stranou peníze na krytí nákladů spojených s řešením této kauzy.

Evropské banky urovnávají spory s USA. Platit budou Deutsche Bank a Credit Suisse

Číst článek

Regulátoři v New Yorku vyměřili bance pokutu 425 milionů dolarů (téměř 11 miliard Kč). Od britského Úřadu pro regulaci finančního trhu dostala banka pokutu 163 milionů liber (přes pět miliard Kč), napsal server BBC.

Deutsche Bank tento měsíc dokončila dohodu s americkým ministerstvem spravedlnosti, v jejímž rámci zaplatí 7,2 miliardy dolarů (182 miliard Kč) za urovnání sporu kolem praktik při prodeji hypotečních cenných papírů před finanční krizí z let 2007 až 2009. Ministerstvo po firmě původně požadovalo 14 miliard dolarů, tedy téměř dvojnásobek dohodnuté částky.

Začátkem měsíce se banka dohodla, že zaplatí ve Spojených státech 95 milionů dolarů, aby urovnala obvinění z daňového podvodu. Deutsche Bank se podle amerických úřadů v roce 2000 pomocí sítě firem snažila ukrývat peníze před správcem daně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme