Ekonomické informace 25. 11. 2003

Schvalování státního rozpočtu na příští rok je klíčovým bodem sněmovní schůze, která dnes začíná. O rozpočtovém schodku 115 miliard korun už dolní komora rozhodla. Nyní budou poslanci ve druhém čtení navrhovat přesuny peněz mezi rozpočtovými kapitolami.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny, česká měna

Koruny, česká měna | Foto: Jan Rosenauer

Místopředseda sněmovního rozpočtového výboru Michal Kraus z ČSSD ale žádné dramatické přelévání financí nepředpokládá.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Kraus: Rozpočet

Jak to vypadá se zahraničním obchodem České republiky dnes zveřejní Český statistický úřad. Podle Vladimíra Pikory, analytika Volks Bank CZ, se dá očekávat mírné prohloubení deficitu nad sedm a půl miliardy korun. Od začátku roku by tak měl shodek přesáhnout 43 miliardy korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Pikora: Zahraniční obchod

Odboráři společnosti ČEZ a Severočeských dolů mají dnes v Mostě rozhodnout o dalším projevu nesouhlasu s prodejem hnědouhelných dolů. Zaměstnanci firem drží od 14.listopadu stávkovou pohotovost, protože privatizační proces nepovažují za transparentní. Privatizační komise z výběrového řízení vyloučila právě ČEZ.

Vodochodské Aero představí na prosincovém leteckém veletrhu v Dubaji ve Spojených arabských emirátech poprvé letoun L-159B. Dvoumístné letadlo bude Aero každý předvádět na letovém programu. Firma si slibuje postup v dalším jednání s potenciálními zákazníky, především z Egypta, Tunisu či států Blízkého východu.

Polské ministerstvo hospodářství schválilo spojení loděnic v Gdyni a Štětíně tak, jak to navrhla Agentura pro rozvoj průmyslu (ARP). Problémové polské loděnice se tak spojí do státního holdingu, aby se odvětví vyhnulo kolapsu.

Spojené státy dnes zveřejní zpřesněný odhad vývoje hrubého domácího produktu za třetí čtvrtletí. Podle Tomáše Pilaře ze společnosti Wood and Company se dá očekávat, že původních 7,2 a dvě desetiny procenta se zvýší až na 7,7 procenta.

Přehrát

00:00 / 00:00

T. Pilař: USA

Milan Kopp, Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme