Nástupce Tošovského oznámí Havel do konce týdne

Do konce tohoto týdne zveřejní prezident Václav Havel jméno nového guvernéra České národní banky a členů bankovní rady. Oznámil to prezidentův mluvčí Ladislav Špaček. Je možné, že se tak stane už ve zítra. Dosavadního šéf ČNB Josef Tošovský rezignoval k 1. prosinci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Havel zřejmě jmenuje guvernérem současného viceguvernéra Zdeňka Tůmu a do bankovní rady Michaelu Erbenovou a Jana Fraita. Místo viceguvernéra by měl po Tůmovi zřejmě získat nynější člen bankovní rady Luděk Niedermayer. Tůma i Niedermayer budou pravděpodobně jmenováni do těchto funkcí na zbytek svých funkčních období, to znamená do roku 2005, resp. 2002.

Erbenová pracuje nyní v Komerční bance a předtím působila jako poradkyně expremiéra Václava Klause a bývalého ministra financí Ivana Pilipa. Frait vyučuje monetární ekonomii na Vysoké škole báňské v Ostravě.

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme