Odbory tlumí stávku berlínské MHD

Po bezmála dvou týdnech se do berlínských ulic a podzemí znovu vrátí autobusy, tramvaje i soupravy metra. Stávka zaměstnanců dopravního podniku v německé metropoli ale úplně nekončí. Odboráři chtějí jen dopady protestu s ohledem na stovky tisíc cestujících zmírnit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do berlínských autobusů se smí nastupovat jen předními dveřmi

Do berlínských autobusů se smí nastupovat jen předními dveřmi | Foto: u-bahn-berlin.de/

Rozhodnutí odborového svazu Ver.di ovlivnilo taky obnovení rozhovorů s vedením dopravního podniku. Představy obou stran ohledně zvýšení mezd se ale stále na hony liší. Podle německých médií se ale drolí taky podpora samotných stávkujících, kteří si původně odhlasovali časově neomezený protest.

Ode dneška by tak mělo znovu ožít berlínské metro, kde by soupravy měly jezdit každých deset minut. U tramvají a autobusů budou intervaly asi dvojnásobné.

Oddechnout si v předvelikonočním období mohou taky obchodníci, kteří během stávky hlásili pokles obratu o 20 až 50 procent. Jako špatný vtip zapůsobila na cestující informace, podle které od dubna podraží jízdné u 18 dopravců v oblasti Berlína a Braniborska.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme