Stabilitu eura zajistí jen těsnější integrace zemí eurozóny, tvrdí Schäuble a Baroin

Německo a Francie udělají cokoliv pro obranu eura. Ve společném článku pro deník Financial Times to potvrdili ministři financí obou zemí, Wolfgang Schäuble a Francois Baroin. Německo i Francie podle obou ministrů podporují těsnější integraci zemí eurozóny. Jen ta může podle nich dlouhodobě zajistit stabilitu společné měny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eurozóna

Eurozóna | Foto: Fotobanka stock.xchng

Lídři eurozóny se minulý týden dohodli na novém záchranném plánu pro Řecko. Podle ministrů financí Německa a Francie teď má zadlužená země reálnou naději, že své problémy zvládne.

Eurozóna zároveň rozšířila pravomoci svého záchranného mechanismu. Chtěla tím dát najevo odhodlání pomoci Španělsku a Itálii. Dluhová krize se totiž začala šířit i do těchto zemí.

Jenže úroky z jejich dluhopisů v posledních dnech opět stoupají. Eurozóna totiž svůj záchranný fond vybavila novými pravomocemi, ale nezvětšila jeho finanční kapacitu. Na žádnou výraznou pomoc Španělsku a Itálii tak momentálně nemá.

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme