Union banka uzavřela své pobočky

Union banka neotevře v pátek žádnou ze svých poboček a omezuje služby klientům. Vyplývá to z vyjádření banky, které se pozdě večer objevilo na jedné z poboček v Praze. Banka podle všeho nedostane požadovanou finanční pomoc od státu. Ministerstvo financí podle neoficiálních informací totiž nesouhlasí s restrukturalizačním plánem Union banky a odmítá peníze poskytnout.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Union banka

Union banka

"Union banka dne 19. února 2003 informovala Českou národní banku o tom, že by nemusela dostát své zákonné povinnosti udržovat trvale svou platební schopnost. Další konzultace s ČNB vedla Union banka dne 20. února 2003. Po jednáních s Českou národní bankou Union banka omezuje některé činnosti. Počínaje pátkem 21. února uzavírá svoje pobočky, zastavuje platby a omezuje používání platebních karet. Union banka současnou situaci řeší a svůj postup koordinuje s ČNB," stojí v prohlášení banky.

"Centrální banka v současné době vede jednání jak s akcionáři, tak i s vedením Union banky," konstatovala bez dalších podrobností po jednání bankovní rady mluvčí ČNB Alice Frišaufová.

Restrukturalizační plán banky předložil ministerstvu financí nový vlastník, italská finanční skupina Invesmart. Obsahuje tři různé varianty sanace Union banky. Po státu přitom požaduje až jednu a půl miliardy korun.

Bankomaty Union banky nevydávají klientům tohoto finančního ústavu peníze. Před ostravskou Union bankou se večer začaly tvořit fronty.

Union banka má přes čtvrt milionu klientů, jejichž vklady na konci loňského třetího čtvrtletí přesáhly 20 miliard korun.

Vlastník ostravského finančního domu, společnost Invesmart, na páteční dopoledne svolává tiskovou konferenci.

Jitka Hanžlová, Blanka Černá, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme