Většina klientů pojišťovny Morava už má peníze

Peníze z ministerstva financí, které minulý týden začaly po roce a půl čekání lidem vyplácet okresní úřady, si už odnesla drtivá většina klientů zkrachované pojišťovny Morava.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jak upřesnila Věra Remtová z finančního referátu Okresního úřadu v Olomouci, vyplatili tam již 300 lidí z celkového počtu 355 klientů. Z 20 miliónů korun, které dostal olomoucký okresní úřad na výplatu lidem postiženým před třemi lety katastrofálními povodněmi, si klienti odnesli už přes 17 miliónů korun. Se stejným zájmem ze strany klientů zkrachované pojišťovny Morava se setkávají také úředníci na Přerovsku, Jesenicku nebo Šumpersku.

O finanční pomoc státu požádalo po roce 1998, kdy pojišťovna Morava zkrachovala, 1478 obyvatel. Lidé peníze potřebují především na splácení půjček, které si museli vzít kvůli opravám svých domů a bytů zasažených povodněmi.

Milan Kopp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme