Vydavatele Ringier Axel Springer CZ koupili podnikatelé Křetínský a Tkáč

Vydavatelství Ringier Axel Springer CZ koupili podnikatelé Daniel Křetínský a Patrik Tkáč. Cena transakce je necelých pět miliard korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vydavatelství Ringier

Vydavatelství Ringier | Foto: Filip Jandourek

Dříve se mluvilo o tom, že by největšího českého vydavatele deníků mohl koupit Andrej Babiš. Ten si nakonec pořídil konkurenční Mafru.

Podle bývalého šéfredaktora Hospodářských novin Petra Šabaty si český mediální trh začínají dělit velcí podnikatelští hráči z jiných oborů:

Přehrát

00:00 / 00:00

O novém přesunu na tuzemské mediální scéně mluvil šéfredaktor týdeníku Marketing Sales Media Daniel Köppl

„Nezapomínejme ještě na dalšího vydavatele tohoto typu, pana Zdeňka Bakalu, který vlastní Economii. Je to vlastně třetí velké vydavatelství, které patří úspěšným podnikatelům, kteří podnikají v jiném oboru.“

„To už se myslím dá nazvat trendem. Trend znamená, že odcházejí zahraniční vydavatelé a média kupují podnikatelé tohoto typu,“ poznamenal Šabata.

Šéfredaktor týdeníku Marketing Sales Media Daniel Köppl si nemyslí, že by koupí tohoto vydavatelství skončili zásadní mediální přesuny na tuzemské mediální scéně. V roce 2014 očekává přesuny zejména televizním trhu.

Připomněl, že akvizice vydavatelství Ringier se dohadovala poměrně dlouho. „Jakkoli média častoříkají, že tištěná média jsou na odpis, tak když se podíváme na zájem investorů o tištěná média v poslední době, tak tomu neodpovídá.“

Köppl také očekává, že dojde k velkým pohybům na trh s reklamou.

Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme