Zápas extraligy juniorů byl odložen kvůli pokusu o ovlivnění

Páteční utkání extraligy juniorů mezi hokejisty Litvínova a Českých Budějovic bylo odloženo kvůli podezření z pokusu o ovlivnění výsledku. Jednoho z hráčů Litvínova kontaktoval hráč Motoru. Vedení severočeského klubu to následně oznámilo Českému svazu hokeje. Případem se také zabývá policie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lední hokej

Lední hokej | Foto: Fotobanka stock.xchng

„Všechny věci, které k případu náleží, jsme předali policii. Ta všechno odedneška řeší,“ řekl trenér litvínovského týmu Robert Reichel Radiožurnálu.

Jednomu z brankářů litvínovského klubu přišla ze strany nejmenovaného hráče Českých Buďějovic nabídka na to, aby pustil větší počet branek.

Mladý gólman kontakt z českobudějovické strany nahlásil trenérům, kteří informace předali delegátům zápasu a rozhodčím. Následně bylo podezření na ovlivnění výsledky oznámeno Českému hokejovému svazu jako řídícímu orgánu extraligy juniorů.

„Jeden z hráčů Litvínova byl kontaktován hráčem z budějovického klubu. Přesně podle toho, jak by se mělo v takových situacích postupovat, oznámil vše vedení svého klubu, a to informovalo nás. Okamžitě jsme rozhodli o odložení zápasu s tím, že zahájíme šetření,“ oznámil svazový mluvčí Zdeněk Zikmund.

Jihočeský hokejový klub popírá, že by s ovlivněním duelu měl něco společného.

„Hokejový klub Motor České Budějovice se jednoznačně distancuje od jakéhokoli jednání proti duchu zákona nebo fair play. Pokud by bylo podobné chování zjištěno u našeho hráče, okamžitě by přestal být členem klubu HC Motor České Budějovice,“ uvedl v prohlášení.

České Budějovice shromažďují informace

„Takové jednání je pro nás naprosto nepřijatelné a nebudeme ho tolerovat. S hráčem budeme chtít mluvit a shromáždíme všechny informace, abychom mohli udělat patřičné kroky. Situaci nepodceňujeme a vnímáme ji jako velký problém, pokud se vážně vyskytl,“ reagoval pro Radiožurnál prezident správní rady spolku HC Motor České Budějovice Milan Janoušek.

Vedení Motoru kvůli případu svolalo mimořádnou správní radu. „Ve spolupráci s managementem A týmu se bude situací detailně zabývat,“ doplnili ve společné tiskové zprávě prezident správní rady spolku HC Motor České Budějovice Milan Janoušek a generální manažer ČEZ Motor České Budějovice Stanislav Bednařík.

Filip Šedivý, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme