Autor

Jakub Horáček

V Českém rozhlase pracuje od roku 2017. Začínal ve zpravodajství, kde několik let působil jako reportér. Pro stanice Radiožurnál a Český rozhlas Plus pokrýval události ze světa ekonomiky, telekomunikací nebo veřejných financí. V roce 2022 nastoupil jako dramaturg do Tvůrčí skupiny Dokument a Publicistika. Pro stanici Český rozhlas Plus připravuje řadu autorských dokumentů, které kriticky a analyticky nahlížejí na fenomény současného světa. Pro regionální stanice Českého rozhlasu vede dokumentární řadu o palčivých tématech českých a moravských krajů. Stál také u zrodu podcastu Českého rozhlasu Dvojka Člověčiny aneb Svět lidských fenoménů a jako dramaturg se podílel na sedmidílné podcastové sérii pro Radio Wave Přežít: Utøya a Oslo.

Věnuje se také vlastní dokumentární tvorbě. Za rozhlasový dokument Vyhnanci získal první místo v soutěži rozhlasové tvorby AudioReport 2022 a studentskou cenu na festivalu Prix Bohemia Radio 2023, pořad byl rovněž zařazen do programu mezinárodní konference audio tvorby IFC 2023. Ve svém druhém dokumentu Toč mě, když brečím se zabýval autenticitou influencerů na sociálních sítích.    

Před rozhlasem psal články pro týdeník Ekonom, krátce také pro Hospodářské noviny. Vystudoval estetiku a historii. Ve volném čase poslouchá nejnovější podcasty z Česka i ze světa, sleduje staré filmy a čte filosofii nebo současnou českou beletrii.

RSS autora

Články autora