Ve většině brněnských bazénů jsou společné převlékárny pro muže a ženy

Kdo si chce jít v Brně zaplavat, musí se zbavit i zbytku ostychu. Ve většině bazénů totiž mají šatny pro muže i ženy společné. Nejinak je tomu v Lužánkách, jediném padesátimetrovém bazénu v kraji. Tam si ale o společné převlékárny řekli sami návštěvníci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plavání (ilustrační foto)

Plavání (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka stock.xchng

„Nacházíme se v prostoru společných šaten, většinou pokladní upozorní na to, že do pravé části spíše chodí dámy a do levé spíše pánové,“ popisuje Veronika Křížová, zástupkyně vedoucího Městského plaveckého bazénu Lužánky.

„V šatnách jsou převlékací kabiny, kde se lidé mohou převléknout, takže návštěvník přijde, otevře si čipem skříňku, převlékne se a potom zase jde ke své skříňce a tu vždycky zamkne,“ doplňuje.

Připomíná také, že sprchy jsou nadále oddělené. Stížnosti na společné šatny prý prakticky neeviduje. Pokud se to někomu přece jen nelíbí, jsou to spíše starší lidé. Paní Libuše v 86 letech chodí plavat pravidelně, při převlékání by ale měla raději více soukromí.

„Někteří muži záměrně chodí do těch ženských šaten. Schválně se jdou podívat na nás. Trošku mi to vadí. Radši bych oddělené šatny.“

Libušina kamarádka Marie to ale bere s nadhledem. „Už jsme si na to zvykly. Aspoň se podíváme na hezké chlapy. Už jsme ledacos viděly, takže nás nic moc nepřekvapí. Ale jsou tam i kabinky, takže kdo chce, může si zalézt,“ konstatuje.

Šatnu pro muže i ženy mají v bazénu za Lužánkami od roku 2011. Pro společnou převlékárnu se tehdy rozhodli sami návštěvníci v anketě.

Zuzana Plíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme