Opět Srbové. V baráži o MS potkají házenkáři počtvrté stejného soupeře

Česká házenkářská reprezentace se v play off o mistrovství světa v příštím roce v Kataru utká se Srbskem. S totožným soupeřem bojovala už o MS 2007, 2009 a 2011 a uspěla jedinkrát. Los v dánském Herningu rozhodl o tom, že Češi první zápas 7., nebo 8. června odehrají na srbské půdě. Odvetu doma o týden později.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házená: odveta play off o postup na MS v házené mužů ČR - Rusko, 16. června v Pardubicích. Uprostřed český hráč Filip Jícha.

Házená: odveta play off o postup na MS v házené mužů ČR - Rusko, 16. června v Pardubicích. Uprostřed český hráč Filip Jícha. | Zdroj: ČTK

Srbové, stejně jako český výběr, nepostoupili ze základní skupiny probíhajícího ME. "Určitě je to jeden z těžších soupeřů, všechny státy bývalé Jugoslávie jsou hodně silné. Navíc pro ně bude motivací, stejně jako pro nás, že vypadli na evropském šampionátu v základní skupině,“ řekl ČTK kouč Vladimír Haber.

Srbsko, vicemistr Evropy z roku 2012, je pro český celek častým soupeřem. Naposledy se oba týmy střetly na začátku listopadu ve dvou přípravných zápasech před ME v Dánsku. Jeden zápas skončil českým vítězstvím, druhý remízou.

"Za nás nehrál Filip Jícha, jim zase scházel Marko Vujin, dva spoluhráči z Kielu. Takže v plné sestavě by to teoreticky mělo být stejné," podotkl Haber.

Z pěti baráží čtyřikrát stejný soupeř

Předloni zase Češi oba přípravné zápasy se Srby prohráli a proti balkánskému soupeři jim nevyšly ani dvě baráže o start na mistrovství světa v letech 2009 a 2011. V roce 2011 scházel reprezentaci k postupu jediný gól.

V roce 2006 národní celek souboj se Srbskem, tehdy ještě hrajícím společně s Černou Horou, zvládl a na MS 2007 se probojoval.

"Za částečnou výhodu se dá považovat, že hrajeme jako první venku. I když to je někdy zrádné. Každopádně myslím, že se dá očekávat velmi vyrovnaný boj," očekává Vladimír Haber.

Mladí čeští házenkáři na svém prvním seniorském ME nezklamali

Číst článek

Barážoví soupeři jsou držiteli šesti cenných kovů z mistrovství světa včetně zlata z roku 1986, všechny medaile ale získali ještě pod hlavičkou Jugoslávie.

Šampionát v Kataru se bude hrát ve druhé polovině ledna 2015. Jistou účast mají obhájce titulu Španělé, Dánové, Chorvaté a Francouzi. Dále se účastní trojice afrických celků Egypt, Tunisko, Alžírsko a pořádající Katar.

Češi naposledy startovali na mistrovství světa v roce 2007, naposledy v baráži neuspěli proti Rusům.

Dvojice pro play off:
Srbsko - ČR, Maďarsko - Slovinsko, Rumunsko - Švédsko, Polsko - Německo, Řecko - Makedonie, Rusko - Litva, Bosna a Hercegovina - Island, Rakousko - Norsko, Černá Hora - Bělorusko.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme