Jan Micka potvrdil na MČR třetím titulem v řadě pozici plavecké jedničky

Třetí domácí titul v řadě získal na zimním mistrovství ČR v Pardubicích plavec USK Jan Micka. Ve východočeském bazénu triumfoval na pětikilometrové trati před brněnským Janem Pošmourným. Závod žen ovládla Pošmourného týmová kolegyně Sylvie Rybářová před domácí Lenkou Štěrbovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Micka na plaveckém MČR v Chomutově

Jan Micka na plaveckém MČR v Chomutově | Foto: Michal Jurman

Závod mužů na pětikilometrové trati nabídnul dramatický souboj mezi dvěma největšími favority Mickou a Pošmourným. Zkušený reprezentant brněnské Komety se ujal vedení a v polovině závodu měl na Micku překvapivě náskok až 25 sekund. Micka ale tradičně šetřil síly na závěr a na čtvrtém kilometru už šel o tři sekundy před svého největšího soupeře. Ten ale závod ještě dokázal zdramatizovat, když Micku dotáhnul a závěrečných 600 metrů plavali spolu. V samotném závěru byl nakonec Micka ve výsledném čase 54 minut 57 sekund o necelé dvě vteřiny před Pošmourným. Pražský plavec tak získal svůj třetí indoorový titul v řadě, bronz si vyplaval Mickův oddílový kolega Roman Dmytrijev.

Mezi plavci byla v loňském roce nejlepší Simona Baumrtová

Číst článek

Ženskou zlatou medaili si od loňské vítězky Lenky Štěrbové, vzala zpět časem pod jednu hodinu Sylvie Rybářová. Ta získala svoji třetí zlatou medaili na trati 5000 metrů v kariéře. Štěrbová skončila letos druhá.

Zlato v kategorii staršího dorostu získal Matěj Kozubek, který už vloni bral juniorské medaile na všech domácích šampionátech a nyní si vyplaval i první indoorovou a hned zlatou. Mezi dorostenkami triumfovala pardubická Pavlína Kubátová.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme