Liberecká krajská knihovna zkouší půjčovat tablety. Pomoci mají učitelům i hendikepovaným

V liberecké krajské knihovně začala fungovat půjčovna tabletů. Jde o neziskovou službu, která určitým skupinám lidí nabízí možnost vyzkoušet si zdarma iPad. Půjčovna s názvem Blahomat bude zatím fungovat tři měsíce. Pokud se osvědčí, rozšíří se postupně do celé republiky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tablet (ilustrační foto)

Tablet (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

„Půjčujeme iPady z druhé ruky, které odkoupíme od lidí nebo firem, do neziskových organizací, zdravotně postiženým, učitelům, doktorům a dalším odborníkům s tím, že od nich sbíráme zpětnou vazbu. Zajímá nás, jakým způsobem iPad využili ku pomoci, k rozvoji dovedností svých klientů,“ vysvětluje Veronika Iblová, jedna ze zakladatelek půjčovny.

Malý počítač s dotykovou obrazovkou, který umožňuje například brouzdání po internetu, si mohou zdarma zapůjčit také senioři. Pomoci může tablet i dětem s logopedickými vadami nebo lidem s poruchami zraku a sluchu.

Šárka Škapiková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme