Evropa by měla Rusko brát jako rovnocenného partnera, tvrdí na twitteru Lavrov

Rusko a Evropská unie jsou podle Moskvy rovnocenní partneři. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov to napsal na sociální síti Twitter. Unie podle něj nevede politiku vůči Rusku dobře a neumí se poučit z dřívějších chyb.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský ministr zahraniční Sergej Lavrov

Ruský ministr zahraniční Sergej Lavrov | Zdroj: Reuters

„Kdo žije ve skleněném domě, neměl by házet kameny,“ připomněl Evropanům východní moudrost šéf ruské diplomacie.

Ve více než deseti krátkých poznámkách na twitteru Evropskou unii střídavě vyzýval k partnerské a vzájemné výhodné spolupráci, střídavě kritizoval její politiku jako protiruskou a krátkozrakou.

Na Ukrajině EU podle Lavrova slepě podporuje nacionalistickou a extrémistickou opozici. K Rusku prý přistupuje podle pravidla zlá vláda - hodná opozice, což neodpovídá realitě ani skutečným zájmům Unie.

Lavrov se přesto domnívá, že jednou vznikne společný prostor od Lisabonu až po Vladivostok se 650 miliony obyvatel. Protože Rusko a Evropu spojuje ekonomická závislost i společné kulturní kořeny.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme