Šternberk nabízí obyvatelům zdarma biopopelnice, v první etapě majitelům rodinných domů

Popelnici na bioopad mohou získat zdarma obyvatelé Šternberka, Lhoty nebo Dolního Žlebu, kteří bydlí v rodinných domech. Speciální nádoby mají objem 240 litrů a město je bude vyvážet jednou za dva týdny od dubna do listopadu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Popelnice na tříděný odpad

Popelnice na tříděný odpad | Foto: worradmu

„Stačí si podat na odbor životního prostředí městského úřadu písemnou žádost a to buď mailem, nebo na podatelnu a během měsíce března jim budou tyto popelnice dodány přímo až k jejich domu,“ říká mluvčí radnice Irena Černocká.

Radnice také upozorňuje veřejnost, že se jedná o první etapu tohoto projektu. Ve druhé mají být biopopelnice zapůjčeny také k bytovým domům se zahradou.

Nádoby na bioodpad budou obyvatelům zapůjčeny na dobu neurčitou. Po 10 letech mají z důvodu opotřebení právo na poskytnutí nové biopopelnice.

Do biopopelnice mohou lidé vyhazovat biologicky rozložitelný odpad ze zahrady a domácnosti, zejména kuchyňský odpad rostlinného původu jako například zbytky ovoce a zeleniny, trávu, listí, uvadlé květiny, piliny, vaječné skořápky, kávové zbytky či čajové sáčky.

Marie Tomášková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme