Ruští vojáci obsadili kasárny na Bachčisaraji a dále posilují sevření Krymu

Ruští vojáci vpadli do kasáren ukrajinského námořnictva na krymském Bachčisaraji a zahájili palbu. S odvoláním na ukrajinské úřady to píše agentura Interfax. Podle ní nebyl nikdo zraněný.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruští vojáci obsadili  kasárnu ukrajinského námořnictva  na krymském Bachčisaraji

Ruští vojáci obsadili kasárnu ukrajinského námořnictva na krymském Bachčisaraji | Zdroj: Reuters

Velitel ukrajinské jednotky se snaží dojednat příměří s ruskými vojáky. Ti ale Ukrajincům odebrali mobilní telefony a pokoušejí se vyvézt vojenská vozidla mimo areál.

Ruské jednotky a proruská domobrana na Krymu pokračují v upevňování svých pozic. Podle agenturních zpráv ovládly raketovou základnu v Sevastopolu i vojenskou nemocnici v Simferopolu.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Simferopolu natáčel zahraniční zpravodaj Martin Dorazín

V Simferopolu navíc složila slavnostní vojenskou přísahu druhá skupina příslušníků domobrany. Ta tvoří základ krymské armády, která se nepodřizuje Kyjevu.

„Je to národní obrana, civilisté, ale za chvíli z nich budou vojáci,“ říká starší muž v maskáčích, který se představil pouze jako velitel krymských družin.

O urovnání krize na Ukrajině mezitím jedná ruský prezident Vladimir Putin s ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem, oznámil ITAR-TASS. Plánované schůzky se ale neúčastní šéf americké diplomacie John Kerry, který návštěvu Moskvy odložil.

V Simferopolu složila slavnostní vojenskou přísahu druhá skupina příslušníků domobrany | Foto: Martin Dorazín

Ruská vojenská přítomnost na Krymu | Foto: Český rozhlas

Neoznačení vojáci na Krymu obsadili letiště. Na hranici zmizela skupina novinářů

Číst článek

Martin Dorazín, Zdenka Turková, Lubica Bergmanová, raf Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme