Fotbalisté Plzně v Lyonu rychle vedli, nakonec prohráli 1:4

Viktoria Plzeň odjíždí z Francie poražena. Po dvou minutách úvodního zápasu osmifinále Evropské ligy sice v Lyonu vedla, domácí Olympique ale rychle vyrovnal a po změně stran si zajistil tříbrankové vítězství.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Viktoria Plzeň v Lyonu vedla, nakonec na domácí Olympique nestačila

Viktoria Plzeň v Lyonu vedla, nakonec na domácí Olympique nestačila | Zdroj: ČTK

Úvod zápasu v podání Viktorie byl skvělý. Hned ve třetí minutě centroval z levé strany Kovařík, na jeho nabídku si v pokutovém území naběhl Tomáš Hořava a hlavičkou poslal plzeňský tým do vedení.

Po deseti minutách hry se ale domácí Olympique probudil. Brankář Bolek nejdřív musel vytáhnout Malbranquovu střelu na rohový kop, po něm ale domácí vyrovnali. Centr z pravé strany propadl až k nebráněnému Fofanovi, který ho kolenem dostal do sítě.

Po půlhodině hry měla Plzeň další velkou šanci. Tecl vybojoval míč a z úhlu šel sám na brankáře Lopese. Toho se mu ale nepovedlo obstřelit, takže po prvním poločase byl stav nerozhodný 1:1.

Komentoval Premier League, teď Garde povede Lyon proti Plzni

Číst článek

V úvodu druhé části hry se prosadili hosté. Malbranque nahrál do úniku Alexandru Lacazettemu, který střelou po zemi k tyči dostal domácí do vedení. Po hodině hry si navíc za obranou Plzně zpracoval míč Mvuemba a tvrdou střelou zvýšil na 3:1.

Další gól dal Olympique v 70. minutě. Podruhé se trefil Fofana, který prvním dotekem zakončil Lacazettovu přihrávku za záda Petra Bolka, který nedokázal zareagovat. Olympique Lyon nakonec vyhrál přesvědčivě 4:1.

Pokud chce Viktoria Plzeň postoupit, musí v odvetě, která se hraje za týden v Plzni, zvítězit minimálně o tři branky.

Úvodní zápas osmifinále fotbalové Evropské ligy:
Olympique Lyon - Viktoria Plzeň 4:1 (1:1)
Branky: 12. a 70. Fofana, 53. Lacazette, 60. Mvuemba - 3. Hořava. Rozhodčí: Mateu Lahoz - Devis, A. Rodríguez (všichni Šp.). ŽK: Biševac, Gonalons - Kolář, Hubník, Kovařík. Diváci: 28.000.
Sestavy:
Lyon: A. Lopes - M. Lopes, Biševac, Untiti, Dabo (85. B. Koné) - Mvuemba, Gonalons, Fofana - Malbranque (69. Tolisso) - Lacazette (83. Gomis), Briand. Trenér: Garde.
Plzeň: Bolek - Hubník, Čišovský, Procházka, Limberský - Hořava, Horváth (73. Hejda) - Petržela (81. Ďuriš), Kolář (71. Bakoš), Kovařík - Tecl. Trenér: Uhrin ml.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme