Z krádeže 18,5 milionu korun policie obvinila tři muže, kteří 'záhadně' zbohatli

Pražští kriminalisté zadrželi trojici mužů, kteří podle policie loni v únoru v Praze ukradli z dodávky bezpečnostní agentury 18,5 milionu korun. Podle vyšetřovatelů jeden z nich v agentuře pracoval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dodávka bezpečnostní agentury, kterou ozbrojení lupiči přepadli v obci Přemyslovice na Prostějovsku. Na zadních dveřích jsou znatelné díry po kulkách

Dodávka bezpečnostní agentury, kterou ozbrojení lupiči přepadli v obci Přemyslovice na Prostějovsku. Na zadních dveřích jsou znatelné díry po kulkách | Zdroj: ČTK

Do hledáčku policie se dostali poté, co všichni záhadně zbohatli.

„O určitém zázraku by se s jistou nadsázkou dalo hovořit u jednoho z obviněných, který žil nedlouho před krádeží z takzvaného kontokorentu, ale pár týdnů po události umořil všechny dluhy a začal žít na vysoké noze,“ říká mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Dva další muži se zase v přibližně stejné době přestěhovali do pronajatých nemovitostí, kde nájem dosahoval astronomických částek. Všichni obvinění si navíc koupili luxusní auta.

Zaměstnanec bezpečnostní agentury se podle policie dohodl se svými komplici, že dodávku odstaví na domluveném místě za poštovním úřadem. Zbylí dva muži rozlomili zámek dveří a odcizili hotovost.

Policie muže ve věku 34, 43 a 53 let obvinila z krádeže a poškození cizí věci, hrozí jim až deset let vězení. Soud je poslal do vazby.

Na místě krádeže se podařilo zajistit minimum upotřebitelných stop, chyběli i svědci nebo záběry z městského kamerového systému. I tak kriminalisté podle Hulana trojici po několika měsících začali podezřívat, neměli ale dostatek důkazů.

Muže podezřelé z krádeže zatkla pražská zásahová jednotka, protože se předpokládalo, že některý z nich může být ozbrojen. "A to se nakonec i potvrdilo, když u jednoho ze zadržovaných policisté zajistili nelegálně drženou pistoli ráže devět milimetrů s vypilovaným číslem," popsal Hulan.

ČTK, Veronika Neprašová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme