Fotbalový Liberec zvládl derby s Jabloncem. Vyhrál 3:0

Podještědské derby vyhrál na úvod 21. kola Gambrinus ligy Slovan Liberec, který porazil Jablonec 3:0 a bodově se dotáhl na třetí místo v tabulce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sergej Rybalka, střelec prvního gólu Liberce v zápase proti Jablonci

Sergej Rybalka, střelec prvního gólu Liberce v zápase proti Jablonci | Zdroj: ČTK

První gól viděli diváci v Liberci hned po deseti minutách zápasu. Frýdkovo dlouhé autové vhazování doletělo až k Sergeji Rybalkovi, který hlavičkou poslal domácí do vedení. Jablonec mohl o deset minut později vyrovnat, Fantiš ale hlavičkoval nepřesně.

Druhé branky se Liberecký Slovan dočkal po čtvrthodině druhého poločasu. Marek Jarolím našel svým centrem Kevina Luckassena a jeho hlavičkový pokus se od tyčky odrazil do branky.

Deset minut před koncem zahrál jablonecký Kysela v pokutovém území rukou a rozhodčí Bílek nařídil pokutový kop. Marek Jarolím ho s přehledem proměnil a uzavřel konečné skóre zápasu na 3:0.

Díky získaným třem bodům se Slovan Liberec bodově dotáhl na třetí Teplice, má ale horší skóre a tepličtí fotbalisté mají zápas k dobru. Poražený Jablonec zůstává sedmý, může ho ale předstihnout Slovácko.

21. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Baumit Jablonec 3:0 (1:0)
Branky: 11. Rybalka, 58. Luckassen, 82. Jarolím z pen. Rozhodčí: Bílek - J. Paták, Hájek. ŽK: Coufal, Budnik, Luckassen - Kysela. Diváci: 4888.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme