Zeman: Babiš jako majitel Agrofertu a ministr financí ve střetu zájmu není

Prezident Miloš Zeman se zastal ministra financí Andreje Babiše z hnutí ANO. Premiér Bohuslav Sobotka a další straníci z ČSSD ho obvinili z možného střetu zájmů. Podle Sobotky by Babiš měl ukončit své podnikání a věnovat se jen politice. Babiš reagoval, že už nepodniká, ale je pouze majitelem Agrofertu. Stejně tak to vidí i prezident Zeman.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle prezidenta Miloše Zemana by případné sankce proti Rusku k ničemu nevedly

Podle prezidenta Miloše Zemana by případné sankce proti Rusku k ničemu nevedly | Zdroj: ČTK

Podle něho je podnikatelem jen ten, kdo skutečně podniká.

„Je-li někdo majitel, není nutně podnikatel. Představte si, že byste díky úspěšné kuponové privatizaci byla majitelkou jedné kuponové akcie, a přesto by vás nikdo neoznačil za podnikatelku,“ vysvětloval novinářce.

Postoj prezidenta tak odpovídá stanovisku Babiše, který se v pátek nechal slyšet, že už nepodniká a je pouze majitelem Agrofertu. Sobotka podle něj možná netuší, co to znamená podnikat.

Jana Čermáková, Petr Sehnoutka, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme