Zlepšení Schumacherova stavu se věnují všechna německá média

Tvář Michaela Schumachera je dnes na titulní stráně většiny německých deníků. Zpráva o určitém zlepšení zdravotního stavu sedminásobného šampiona přinesla naději milionům fanoušků nejen v Německu, ale po celém světě. Nejčtenější německý deník Bild ji označil za nejlepší zprávu roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý jezdec Formule 1 Michael Schumacher

Bývalý jezdec Formule 1 Michael Schumacher | Zdroj: Reuters

„Je to velká úleva a velká radost, přesto je tu velké ‚ale‘. Nelze příliš očekávat, jsou to jen momenty. Bude to ještě dlouhá cesta a velmi těžký boj,“ prohlásila v rozhovoru pro stanici RTL dlouholetá manažerka Michale Schumachera Sabine Kehmová.

Její prohlášení o tom, že legenda formule 1 chvílemi nabývá vědomí, poskytlo fanouškům po celém světě naději. Po týdnech spekulací jde o první oficiální zprávu. Novinku dnes v německém tisku přivítala řada sportovců a kolegů nejúspěšnějšího jezdce historie.

Profesor neurochirurgie Hartmut Vatter ovšem ve vysílání RTL mírnil optimismus s tím, že Michael Schumacher stále zůstává na jednotce intenzivní péče a že není jasné, jakým způsobem na podněty zvenčí reaguje.

Pětačtyřicetiletý Michael Schumacher upadl na konci loňského roku při lyžování v neupravené části sjezdovky v Méribelu a hlavou se udeřil o kámen. Po dvou operacích mozku je v kómatu už 96 dní a leží v nemocnici v Grenoblu. S jeho probouzením lékaři pozvolna začali 30. ledna.

Michael Schumacher | Foto: Michal Jindra

Klára Stejskalová, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme