Tomáš Vokoun opět hraje. V prvním zápase na farmě vychytal vítězství

Po problémech s krevními sraženinami nastoupil Tomáš Vokoun po téměř jedenácti měsících k soutěžnímu zápasu. Farmě Pittsburhgu, týmu Wilkes-Barre/Scranton, vychytal v pátečním utkání nižší AHL na ledě Syracuse Crunch výhru 3:2 po samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář české reprezentace a Washingtonu Capitals Tomáš Vokoun

Brankář české reprezentace a Washingtonu Capitals Tomáš Vokoun | Foto: Miroslav Bureš | Zdroj: Český rozhlas

„Hrál jsem první zápas za jedenáct měsíců. Už jen proto, že jsem tady a chytám, jsem šťastný. Když nehrajete zápasy, hokej není zábava," řekl Vokoun deníku The Times Leader.

„Fyzicky jsem se cítil dobře. Doufejme, že všechny ty zdravotní potíže jsou vyřešené. Necítil jsem se tak dobře herně, ale to je úplně jiný příběh. Člověk není tak sebevědomý, jak by byl normálně. Ale s přibývajícím časem v zápase jsme se cítil trošku lépe," doplnil Vokoun.

Oba góly inkasoval Vokoun v první třetině, pak se ale zkušený gólman dostal do rytmu a už žádný puk za záda nepustil. „Proto mě sem poslal Pittsburgh chytat. Můžete trénovat pět měsíců celé dny, ale nikdy se nedostanete do takových situací v tréninku," pochvaloval si Vokoun zápasovou praxi.

V zápase si připsal 23 úspěšných zákroků. V rozstřelu ho žádný ze střelců Syracuse Crunch nepřekonal.

Potíže s krevní sraženinou se u Vokouna projevily na přípravném kempu Pittsburghu v září loňského roku. Rychle se musel podrobit operaci krevních sraženin, které měl od poloviny stehna až k srdci. Bývalému reprezentantovi v té době hrozil konec kariéry.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme