Vyfoťte se, vyzývá NASA. Ze snímků lidí vytvoří mozaiku planety Země

Lidé po celém světě dnes mohou pozdravit NASA. Americký Národní úřad pro letectví a vesmír vyzývá u příležitosti Dne Země obyvatele naší planety, aby se vyfotili a snímek umístili na jednu z pěti sociálních sítí. NASA potom ze snímků složí mozaiku modré planety a příští měsíc ji zveřejní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Planeta Země (ilustrační foto)

Planeta Země (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Možnost podílet se na vzniku koláže lidi po celém světě opravdu nadchla. K poslání snímku totiž stačí vytisknout papír s textem „Ahoj NASA, právě jsem na planetě Zemi" a vyfotit se tak, aby na snímku bylo vidět také okolí.

Důležité je na papír napsat, kde se fotografovaný právě nalézá. Jestli v České republice, Spojených státech nebo třeba Vietnamu. Fotku pak stačí umístit na Twitter, Instagram, Facebook, Google+ nebo Flickr.

Vedou fotky z přírody

Hodně lidí se fotí v přírodě. Překrásné filipínské pobřeží má za sebou Dajnara, na sluncem zalité Jakartě se při meditaci nechala vyfotit Jenny. Sluníčko si užívá i Pat, která NASA zdraví ze Španělska. Rani Mary vsadila na indické pohoří a Rulisovi bylo nejlíp před nádherným kaktusem v Mexiku.

Lidé se fotí hojně i s domácími mazlíčky. Snímků se psy a kočkami je dokonce mnohem víc než s dětmi. Například Samanta Ann, která je právě v Colorado Springs, poslala NASA fotku svého černého retrívra.

Dvě odpočívající kočky zase zvěčnil Alessandro v italské Monze. Fotku své asi dvouleté dcery poslal Dash z indického města Bangalore. Svého malého syna pro mozaiku planety Země zvěčnil Ibrahim, který je v australském Sydney.

Květa Moravcová, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme