Extraligovým týmům se v baráži nedaří střílet branky, vážně jim hrozí sestup

Posledních pět zápasů rozhodne o tom, které dva hokejové týmy budou v příští sezóně patřit mezi extraligovou elitu. Překvapivě nejdále mají k účasti oba dosavadní účastníci nejvyšší soutěže, Chomutov a Kladno.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Kladna v baráži trápí slabá produktivita. Na fotografii je zády k brance Olomouce Petr Tenkrát

Hokejisté Kladna v baráži trápí slabá produktivita. Na fotografii je zády k brance Olomouce Petr Tenkrát | Zdroj: ČTK

„Chomutov musí víc než my. Kuba Herman to tam parádně poslal a jsme rádi za tři body. Jsou nesmírně cenné,“ uvědomoval si význam výhry v Chomutově olomoucký útočník Rostislav Marosz, který byl prvním střelcem svého týmu na severočeském ledě.

Chomutovští Piráti dobře vidí, že jejich aktuální postavení v tabulce není nijak růžové. Na postupovou příčku nyní ztrácejí pět bodů a jen těžko je může utěšovat fakt, že Kladno je na tom ještě o čtyři body hůře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na baráž o hokejovou extraligu se zaměřil Michal Jurman

„Nikdy se nevzdávám, ani teď. Budeme bojovat až do konce a teprve potom uvidíme, co bude. Takový je život,“ slibuje chomutovský kapitán Luboš Bartečko.

Pro Piráty bude velmi důležitý už nadcházející páteční duel na ledě Kladna. Pokud v něm totiž Severočeši vyhrají, nejen že zůstanou ve hře o setrvání v extralize, ale téměř jistě odepíšou ze hry svého kladenského soupeře.

„Základní kámen úrazu naší hry je, že nedáváme moc gólů,“ uvědomuje si obránce kladenských Rytířů David Růžička základní problém svého týmu.

Mladoboleslavští hokejisté si jdou za svým cílem, vedou baráž o extraligu

Číst článek

Slabá produktivita spojuje Piráty i Rytíře. Oba týmy totiž daly v baráži v sedmi duelech skromných 14 gólů, Kladno jich navíc suverénně nejvíce, už 26, inkasovalo.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme