Byla idolem krásy i šarmantní herečkou. Pohádkový život Audrey Hepburnové měl ale smutný konec

Prožila prázdniny v Římě, snídala u Tiffanyho a lámala srdce mužů po celé planetě. Jedna z nejznámějších hereček všech dob Audrey Hepburnová by dnes oslavila 85. narozeniny. Svůj boj s rakovinou ale prohrála v roce 1993, tehdy jí bylo 64 let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Audrey Hepburnová ve filmu Snídaně u Tiffanyho (1961)

Audrey Hepburnová ve filmu Snídaně u Tiffanyho (1961) | Foto: Paramount Pictures, public domain

Byla krásná, chytrá, talentovaná a její šarm uchvátil snad celou planetu. Herečka Audrey Hepburnová prožila život plný pohádkových úspěchů.

Posbírala zlaté glóby, Grammy a prvního Oscara, na kterého mnozí kolegové marně čekají celý život, dostala už ve 24 letech. A to za jeden z nejznámějších snímku filmové historie - Prázdniny v Římě.

Byla miláčkem publika. Její drobná postava, jemné rysy a věčný roztomilý úsměv představovaly nový ideál krásy. Audrey Hepburnová se brzy stala módní ikonou. A nabídky na hlavní filmové role se jenom hrnuly.

Audry ovšem nevynikala jen nevšední krásou, lidé obdivovali i její nezaměnitelný hlas. Jednou z nejznámějších písní je bezpochyby Moon River, která zazněla v legendárním filmu Snídaně u Tiffanyho.

Konec života překvapivě nevěnovala filmu, ale humanitárním organizacím. Uměla sedm jazyků, a tak jí nedělalo problém působit jako vyslanec dobré vůle UNICEF v rozvojových zemích.

Audrey Hepburnová ovlinila nejen svět módy, po jejím vzoru se řada hvězd začala věnovat také charitě.

Audrey Hepburn | Foto: Český rozhlas

Anna Maňourová, Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme