Za pokus o milionový úplatek dostal liberecký podnikatel podmínku

Okresní soud v Liberci dnes vynesl rozsudek nad tamním podnikatelem Tomášem Absolonem. Nabízel milionový úplatek bývalému řediteli Zdravotní záchranné služby v Liberci Stanislavu Mackovíkovi. Dostal za to 1,5 roku trvající podmínku a pokutu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Absolon chtěl, aby záchranka koupila jeho nemovitosti na libereckém letišti v hodnotě 25 milionů korun.

Mackovíkovi za to předloni v červnu nabízel 100 tisíc. Pak zvýšil nabídku dokonce na milion.

„Došlo k jednání ohledně pozemků, které vlastnil obžalovaný s tím, že měl eminentní zájem na tom, aby se prodaly kraji, respektive příspěvkové organizaci, a proto nabídl panu řediteli Stanislavu Mackovíkovi finanční částku, když bude preferovat jeho nabídku,“ popisuje státní zástupce Miroslav Mareš.

Bývalý ředitel záchranky Mackovík, který je dnes poslancem za KSČM, vše ohlásil na policii, druhá nabídka se tak odehrála už pod dohledem kriminalistů.

Soud dnes vyměřil podnikateli podmíněný trest 18 měsíců vězení s odkladem na 30 měsíců a pokutu 400 tisíc korun. Pokud nezaplatí, půjde na tři roky za mříže. Rozsudek je pravomocný.

Eva Malá, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme