Londýnský imám Abú Hamza je vinný z podpory terorismu, potvrdil americký soud

Soud v americkém New Yorku usvědčil londýnského muslimského duchovního Abú Hamzu z podpory terorismu. Britské úřady imáma vydaly do Spojených států v roce 2012 po osmileté právní bitvě. Duchovní, kterému hrozí až doživotní vězení, všechna obvinění odmítá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Islamistický extremista Abú Hamza Masrí se svým bodyguardem

Islamistický extremista Abú Hamza Masrí se svým bodyguardem | Foto: Max Nash | Zdroj: ČTK

56letý muslimský duchovní z Londýna podle newyorského soudu napomáhal teroristickým organizacím. Žaloba ho vinila mimo jiné i z asistence při únosu 16 turistů v Jemenu v roce 1998 a pokusu vybudovat výcvikový tábor v americkém Oregonu.

Imám, který před vydáním do Spojených států strávil sedm let v britském vězení za podněcování rasové nenávisti a vraždy, se chce proti rozhodnutí odvolat.

Jeho obhájci tvrdí, že se případ příliš soustředil na štvavá kázání v mešitě v londýnské čtvrti Finsbury Park, při kterých podporoval útočníky z 11. září 2001. O trestu má soud rozhodnout letos v září.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme