Tenistům na French Open komplikuje hru počasí a těžké míče

Tenistům na dvorcích Rolanda Garrose zatím moc nepřeje počasí a mnozí naříkají, že to ovlivňuje i jejich hru. Těžké a vodou nasáklé míče totiž komplikují údery agresivnějším tenistům, vyhovují naopak hráčům s defenzivním stylem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych věří, že přetlačí soupeře i s těžšími míčky

Tomáš Berdych věří, že přetlačí soupeře i s těžšími míčky | Zdroj: ČTK

„Hru mám založenou na agresivitě, takže když míče ztěžknou a neletí, tak je pro mě daleko těžší si uhrávat body. Je to nevýhoda, a když člověk párkrát v takovém počasí prohraje, má k němu nelibost,“ říká Lucie Šafářová.

Jde o dost peněz i bodů do žebříčků a hráče mrzí, že nemohou hrát ve vhodnějších podmínkách. Karolína Plíšková v nadsázce řekla, že hrála snad s třicetikilovými míči a neměla šanci zahrát míček tak, aby ho bránící soupeřka nevybrala.

Přehrát

00:00 / 00:00

O problémech útočně založených tenistů mluvil s Lucií Výbornou Jaroslav Plašil

S výjimkou neděle bylo v Paříži chladno a během zápasů často drobně prší. Nasáklé míčky nelétají tak rychle, což může ovlivnit psychiku hráčů a záleží na hráčích, jak se s tím dokážou vypořádat.

Pomalejší míče mohou i pomáhat. Trenér Petry Kvitové David Kotyza připomíná, že mají hráči na své údery více času.

„Méně to letí všem, tak mám výhodu. Když je chladněji, tak soupeře pořád dokážu přetlačit a oni s tím mají více problémů než já,“ věří Tomáš Berdych, který při podobných podmínkách v roce 2010 došel až do semifinále.

Lucie Výborná, Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme