Na přípravné utkání s Rakouskem povolal Pavel Vrba 3 nováčky

V nominaci na přípravný zápas fotbalové reprezentace, který se odehraje 3. června s Rakouskem, jsou tři úplně noví hráči - Jiří Fleišman, Lukáš Hejda a Jan Kopic. Výběr je postaven téměř výhradně na hráčích z české první ligy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba využil výstupní klauzuli ve své smlouvě a v polovině prosince na západě Čech skončí. Úspěšný kouč tak převezme českou reprezentaci.

Trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba využil výstupní klauzuli ve své smlouvě a v polovině prosince na západě Čech skončí. Úspěšný kouč tak převezme českou reprezentaci. | Zdroj: ČTK

V osmnáctičlenné nominaci pro olomoucké utkání je 17 hráčů z české nejvyšší soutěže, z toho 8 hráčů pražské Sparty a 6 zástupců Viktorie Plzeň. Plzeňský stoper Hejda, liberecký Fleišman a Jablonecký záložník Jan kopic jsou ve výběru vůbec poprvé.

Jediným legionářem ve výběru je záložník anglického West Bromwiche Matěj Vydra, kapitán Tomáš Rosický, který kvůli nemoci vynechal poslední zápas ve Finsku, chybí.

Nominace české fotbalové reprezentace:
Brankáři:
Tomáš Vaclík, Marek Štěch (Sparta Praha).
Obránci: Pavel Kadeřábek, Mario Holek (Sparta), Václav Procházka, David Limberský, Lukáš Hejda (Plzeň), Jiří Fleišman (Liberec).
Záložníci: Bořek Dočkal, Lukáš Vácha, Josef Hušbauer, Ladislav Krejčí (Sparta), Milan Petržela, Tomáš Hořava, Daniel Kolář (Plzeň), Jan Kopic (Jablonec).
Útočníci: Tomáš Necid (Slavia), Matěj Vydra (West Bromwich).

Po delší pauze se do reprezentace vrací Tomáš Necid a Mario Holek. Útočník Slavie naposledy hrál za národní tým předloni, defenzivní hráč Sparty Holek ještě o dva roky dříve.

Zápas s Rakouskem se odehraje 3. června na olomouckém Andrově stadionu. Půjde o třetí zápas pod vedením Pavla Vrby, dosavadní zápasy s Norskem a Finskem skončily remízou 2:2.

Před zářijovým startem kvalifikace na ME 2016 čeká reprezentaci ještě poslední přípravný zápas se Spojenými státy.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme