Nově budovaný lesopark v Novém Jičíně poničila voda, zahradníci dohánějí skluz

V Novém Jičíně stále pokračuje úklid po bleskových povodních. Vydatné deště minulý týden doslova spláchly i nově budovaný lesopark Skalky. Voda z kopců zaplavila už hotové stezky a kyprou půdu proměnila v bažinu. Práce tak nabraly skluz, protože do rozbahněných pozemků nebylo možné sázet stromky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Místa vymletá přívalovými dešti na dně dolu odhalují další kmeny stromů...

Místa vymletá přívalovými dešti na dně dolu odhalují další kmeny stromů... | Foto: Milan Libertín

„Je vidět strouha, kterou odtékající voda z pole vymlela. Vypadá to, jako by tu tekl potok,“ ukazuje následky povodně Kateřina Kuželová z Městského úřadu v Novém Jičíně.

V části lesoparku po deštích stále zůstávají bažiny. Zahradníci tak museli sázení lip, habrů a dubů odložit.

„Samá voda, břečka, to nešlo ani nohy vyndat z toho,“ vzpomíná na velkou vodu zahradník Petr Anders. Vyzbrojen vysokými holínkami je ale připraven skluz dohnat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se zahradníky se vydala do poničeného lesoparku v Novém Jičíně reportérka Andrea Čánová

„Tady to trochu vyschlo, tak zaplaťpánbůh, že se může trochu pokročit kousek dál. Máme trochu zpoždění, ale to se stihne,“ ujišťuje.

Přívalové deště rozvodnily minulý týden v úterý na Novojičínsku několik toků. Například říčka Jičínka poničila lidem zahrady, a voda se dostala i do několika domů. V místní části Žilina řeka zatopila také stavbu protipovodňové hráze a dělníci museli vodu z výkopů odčerpávat.


Zvětšit mapu

Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme