Francie i s pomocí gólové technologie porazila na MS Honduras 3:0

Fotbalisté Francie zdolali ve svém prvním utkání na mistrovství světa v Brazílii outsidera skupiny E Honduras 3:0. Díky dvěma trefám Karima Benzemy a vlastnímu gólu brankáře Noela Valladarese, jehož platnost premiérově potvrdila technologie dohlížející na to, zda míč překročil brankovou čáru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karim Benzema se na výhře Francie podílel dvěma góly

Karim Benzema se na výhře Francie podílel dvěma góly | Zdroj: Reuters

Ještě před samotným výkopem selhal na stadionu v Porto Alegre audiosystém a oba týmy tak marně čekaly na státní hymny.

Francie podle očekávání diktovala tempo hry a první velkou šanci si vypracovala po patnácti odehraných minutách. Obrana Hondurasu odvrátila centr jen k Matuidimu, jehož střelu vyškrábl na břevno brankář Valladares.

V 23. minutě zachránila outsidera branková konstrukce podruhé. Po centru Evry z levé strany se k zakončení protlačil Griezmann, který hlavičkou zblízka znovu orazítkoval jen břevno.

Švýcaři otočili na MS zápas s Ekvádorem, rozhodli v nastavení

Číst článek

O dvě minuty později předvedli Francouzi rychlý kontr, na jehož konci byla přihrávka Valbueny a nepřesná hlavička Benzemy. Útočník Realu Madrid se prosadil až v závěru poločasu.

Pogbu nešetrně srazil v pokutovém území Palacios, který byl druhé žluté kartě vyloučen a předčasně zamířil do sprch. Benzema penaltu bezpečně proměnil.

Tři minuty po změně stran zasadili Francouzi oslabenému soupeři druhý zásah. Benzemova střela se odrazila od tyče k brankáři Valladeresovi, který si míč těsně srazil do vlastní branky. O platnosti gólu definitivně rozhodla až videotechnika.

Druhý gól Francie definitivně potvrdila až videotechnika | Foto: Reuters

Po hodině hry se mohl mezi střelce zapsat Matuidi, jenže po centru Evry střelou z první těsně minul.

Fanoušci Francie se mohli radovat až v 72. minutě, kdy obrana Hondurasu srazila střelu jen k nohám Benzemy, ten poslal míč neomylně pod břevno a zpečetil výhru Francie.

Mistrovství světa ve fotbale - skupina E:

Francie - Honduras 3:0 (1:0)
Branky: 45. z pen. a 72. Benzema, 48. vlastní Valladares. Rozhodčí: Ricci - De Carvalho, Van Gasse (všichni Braz.). ŽK: Evra, Pogba, Cabaye - W. Palacios, Ó. García, Garrido. ČK: 43. W. Palacios. Diváci: 40.000.

Sestavy:
Francie: Lloris - Debuchy, Varane, Sakho, Evra - Pogba (57. Sissoko), Matuidi, Cabaye (65. Mavuba) - Valbuena (78. Giroud), Benzema, Griezmann. Trenér: Deschamps.
Honduras: Valladares - Beckeles, Bernárdez (46. O. Chávez), Figueroa, Izaguirre - Najar (58. Claros), W. Palacios, Garrido, Espinoza - Costly, Bengtson (46. Ó. García). Trenér: Suárez.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme