Novou ředitelkou Státního pozemkového úřadu bude Svatava Maradová

Státní pozemkový úřad povede od 16. června jeho dosavadní náměstkyně pro úsek řízení odborných činností Svatava Maradová. Ministr zemědělství Marian Jurečka z KDU-ČSL ji do funkce ústřední ředitelky úřadu jmenoval na základě doporučení výběrové komise. O post se ucházelo 12 lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marian Jurečka

Marian Jurečka | Foto: KDU-ČSL

Státní pozemkový úřad dosud dočasně vedl Martin Vrba, který v březnu nahradil ve vedení úřadu Petra Šťovíčka. Toho ministr odvolal na konci února kvůli údajným vazbám na lobbistu Ivo Rittiga.

Šťovíček se zúčastnil oslavy Rittigových narozenin, kde měl podle médií Rittigovi předat obraz, na kterém byl Rittigův portrét v podobě boha Dia. Šťovíček to označil za receesi s tím, že z oslavy, kde bylo dalších zhruba 150 lidí, brzy odešel. Jurečku však nepřesvědčil.

Státní pozemkový úřad spravuje a prodává státní zemědělský majetek a má na starosti i církevní restituce. Je tedy velmi vlivný a ostře sledovaný.

ČTK, Kateřina Prachařová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme