V New Yorku pokračuje Diamantová liga. Lákadlem bude zlepšující se Rudisha

Nejprestižnější atletická soutěž na světě v sobotu pokračuje šestým dílem. Naposledy v této sezoně se Diamantová liga představí mimo Evropu, konkrétně v New Yorku. Jedním z vrcholů mítinku, jehož hlavní program začne ve 22 hodin českého času, bude mužský běh na 800 metrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Keňan David Rudisha vyhrál v běhu na 800 metrů časem 1:44.03

Keňan David Rudisha vyhrál v běhu na 800 metrů časem 1:44.03 | Foto: Tomáš Adamec

Na půlce se totiž představí světový rekordman David Rudisha. Pětadvacetiletý Keňan se celou loňskou sezonou protrápil kvůli zraněnému kolenu a letos má za sebou jen mítink Diamantové ligy v oregonském Eugene. Tam doběhl sedmý, ale zklamaný rozhodně nebyl.

„Ano, bylo to těžké, ale jsem rád za to, že jsem mohl po tak dlouhé době opět závodit. Ten závod byl dobrý, povedlo se mi dobře odstartovat a dostat se do čela, ale posledních 100 metrů měli soupeři více sil. Myslím, že až se moje tělo rozzávodí, tak to bude lepší,“ věří olympijský vítěz z Londýna.

Přehrát

00:00 / 00:00

Diamantová liga letos naposledy zavítá mimo Evropu

A jeho slova potvrzuje i výkon. Čas 1:44,87 z Eugene patří mezi elitní kategorii.

„Řekl bych, že můj progres po zranění je velmi dobrý. Na to, že jsem tak dlouhou dobu nemohl závodit, je čas pod 1:45 velmi dobrý. Nemyslím si, že by to mělo jít rychleji, jsem šťastný za to, že můžu zase běhat,“ říká David Rudisha.

Při jeho prvním závodě po zranění se sešla výborná konkurence, která pomohla Botswaňanovi Nigelu Amosovi nejlepšímu letošnímu světovému výkonu. A i další atleti zaběhli skvělé časy.

Desetibojařský rekordman Eaton bude na mítinku v Kladně, ale jako divák

Číst článek

„Jsou moc dobří a jsem rád, že mám takovou konkurenci. Věřím ale, že jsem schopný je porážet, pokud budu zdravý a dobře potrénuji. V New Yorku by to mělo být zase o něco lepší,“ očekává světový rekordman v běhu na 800 metrů.

Kromě běhu na 800 metrů se fanoušci atletiky můžou těšit i na mužskou výšku. V ní totiž nastoupí dva muži, kteří aktuálně závodí ve skvělé formě. Katařan Baršim i Ukrajinec Bohdarenko mají na skoky kolem 240 centimetrů.

Jakub Marek, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme