Soud potvrdil členům takzvaného Maslákova gangu tresty od pěti do 8,5 roku

Soud potvrdil třem členům vyděračského gangu Miroslava Masláka tresty v rozmezí od pěti do osmi a půl roku. V jednací síni si rozsudek vyslechl pouze Radovan Helis, který ve vězení stráví pět let. Zbylí dva muži, kteří pocházejí ze Slovenska, nepřišli a soudce rozhodl v jejich nepřítomnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

K olomouckému vrchnímu soudu dnes přišel jen Radovan Helis, člen údajného Maslákova gangu

K olomouckému vrchnímu soudu dnes přišel jen Radovan Helis, člen údajného Maslákova gangu | Zdroj: ČTK

„Nadto byl oběma občanům Slovenské republiky uložen trest vyhoštění, což je způsobeno především tím, jakým způsobem páchali trestnou činnost, kdy zde hořela auta, byly ostřelovány domy a byl ničen další majetek občanů České republiky,“ říká mluvčí vrchního soudu v Olomouci Vladimír Lichnovský.

Skupinu řídil Miroslav Maslák, kterému soud potvrdil desetiletý trest už na začátku června. Pětičlenný gang podle obžaloby zastrašoval podnikatele, od kterých vymáhal peníze. Poškodil tak celkem 25 lidí a firem.

„Organizovaná skupina je jedna z nejvyšších forem trestné činnosti, která je vůbec v České republice možná. Každý z těchto obžalovaných se podílel určitou měrou na trestné činnosti. Stačí, pokud spáchá jeden útok v rámci organizované skupiny, tak je již za člena organizované skupiny počítán, a z tohoto důvodu je mu uložen i přiměřený trest,“ vysvětluje mluvčí soudu Vladimír Lichnovský.

Ivo Opletal, mad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme