Liška odstoupí z čela Strany zelených. Kandidátku povede místopředsedkyně Drápalová

Ondřej Liška končí v čele Strany zelených. Na dnešní republikové radě strany oznámí svoji rezignaci. Na podzimním volebním sjezdu už nebude na tuto funkci kandidovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Liška ze Strany zelených

Ondřej Liška ze Strany zelených | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Podle Lišky je rezignace jedinou odpovědí na neúspěch ve sněmovních a evropských volbách, ve kterých se strana nedostala nad pětiprocentní hranici.

„Výsledek nebyl úspěšný, já jsem očekával, že bude lepší. Myslím si, že patří k dobré demokratické politické kultuře každé strany, aby po volbách, které nedopadnou podle představ a očekávání, lídr kandidátky a předseda strany v jedné osobě rezignoval,“ vysvětluje Liška.

Do komunálních voleb Stranu zelených povede první místopředsedkyně strany Jana Drápalová.

Místopředseda strany Matěj Stropnický Liškův krok vítá. Podle něj je to jediné možné řešení, protože Liška stojí v čele strany kromě rok a půl dlouhé přestávky už deset let.

„Tenhle výsledek voleb asi mluví za všechno. Myslím si, že je v pořádku, že nás do komunálních voleb povede úspěšná mnohaletá starostka brněnské městské části Nový Lískovec Jana Drápalová. Myslím si, že to přispěje k úspěchu ve volbách na podzim,“ domnívá se Stropnický.

Věra Pfeifferová, Iva Menšíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme